SPM - KERTAS 3




CONTOH SEJARAH SPM K3


13 comments:

  1. salam. cikgu , kenapa soalan tema 11.1 pembentukan malaysia takde skema ? kalau cg ade , email kat kikiki_lalala95@rocketmail.com . tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. da dpt skema jawapan tuk tema 11.1 ? boleh share x.. mau guna time trial nti..

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. salam cikgu, maklumat ni tak dapat nak di download ke cg? kalau cg dapat tlg, email kat nurlaila_othman@yahoo.com tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ...klik bahagian bawah sebelah kanan...ada anak panah tu...klik dan akan download...tq

      Delete
  4. salam cikgu.. =D
    kalau cikgu ada skema jawapan kertas 3 sejarah..
    Tema: 11.1-Kesedaran tentang Pembinaan negara dan Bangsa
    tolong email kat..

    zimz_striker96@yahoo.com

    thank you.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dpt skema jawapan tema 11.1 ? kalau sdah, tolong email ke hahahot4@gmail.com
      .. urgent ni

      Delete
  5. salamcikgu..saya nak jawapan skema sejarah kertas 3 pless..ni zariq danial...

    ReplyDelete
  6. pless email saya razaihab@gmail.com

    ReplyDelete
  7. skema tema 9 ade x?kalau ade bleh cg tolng emailkn kenadyzul0317@gmail.com?syukran!! <3

    ReplyDelete
  8. terima kasih sbb bg tapi sy nk kn soalan dn skema jwp bg tema 12.2 malaysia dalam kerjasama antarabangsa....
    boleh tak email kpd sy di malinicute2911@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. skema ada di buku sejarah k3 di atas...slmt menjawab spm 2013

      Delete
  9. Terima kasih,ckg kerana nota sejarah padat&rigkas...tetapi saya nak soalan dan skema jawapan bagi tema 11 iaitu pembinaan negara dan bangsa ke arah kemunculan negara malaysia yng berdaulat...terima kasih :)

    ReplyDelete

Perhatian Untuk Anak Didikku!!!
Pelajar yang dikasihi sila download bahan dari blog ini dan buat latihan sendiri untuk mendapat keputusan yang terbaik dalam peperiksaan PBS T1/T2, PMR dan SPM.
Rajin-rajinlah buat latihan dan selesaikan setiap Modul dan latihan yang disediakan untuk meningkatkan prestasi masing-masing.
Yang benar,
Johar Abu

BAHAN SEJARAH- SILA DOWNLOAD!!!

Modul Sejarah T1-5

MODUL,NOTA DAN LATIHAN-SEJARAH TING 1 - 5

SILA KLIK ! ANDA BOLEH DAPATKAN DATA LENGKAP PADA LINK DIBAWAH.

TINGKATAN SATU
LATIHAN BAB 1 - BAB 11 / NOTA BAB 1 - BAB 11
MODUL SEJARAH T1
MODUL SEJARAH T1_WEB
POWER POINT T1


BANK SOALAN T1
Sila klik link di bawah untuk mendownload soalan.



SILA KLIK !





TINGKATAN DUA
SEJARAH T2 - SOALAN STRUKTUR
NOTA SEJARAH - BAB 1 - BAB 8
NOTA DAN LATIHAN T2

BANK SOALAN T2
Sila klik link di bawah untuk mendownload soalan.


Bab 1:
http://binakedai.com/dloadfre/GEMILANG T2_BAB 1.DOC
Bab 2:
http://binakedai.com/dloadfre/GEMILANG T2_BAB 2.DOC

Bab 3:
http://binakedai.com/dloadfre/GEMILANG T2_BAB 3.DOC
Bab 4:
http://binakedai.com/dloadfre/GEMILANG T2_BAB 4.DOC
Bab 5:
http://binakedai.com/dloadfre/GEMILANG T2_BAB 5.DOC
Bab 6:
http://binakedai.com/dloadfre/GEMILANG T2_BAB 6.DOC
Bab 7:
http://binakedai.com/dloadfre/GEMILANG T2_BAB 7.DOC
Bab 8:
http://binakedai.com/dloadfre/GEMILANG T2_BAB 8.DOC

SILA KLIK !





TINGKATAN TIGA
MODUL SEJARAH T3
MODUL SEJARAH T3 - SOALAN STRUKTUR
SEJARAH T3 - NOTA LENGKAP
KERJA KURSUS SEJARAH 2012
MODUL SEJARAH T3-SOALAN BERSTRUKTUR PPDJJ
SILA KLIK !





TINGKATAN EMPAT
MODUL SEJARAH T4-SOALAN BERSTRUKTUR PPDJJ
MODUL DAN NOTA/LATIHAN T4
SILA KLIK !





TINGKATAN LIMA
LATIHAN BAB 1 - BAB 9
MODUL SEJARAH T5 - INTENSIF 2011
MODUL SEJARAH T5 - SOALAN STRUKTUR
NOTA POWER POINT T5
PETA MINDA T4 DAN T5
SILA KLIK !





BLOG MATA PELAJARAN SEJARAH
SMK.KAMIL-KELANTAN
SMK.CONVENT BUKIT NENAS-KUALA LUMPUR
SMK.BANDAR BARU UDA - JOHOR BAHARU
LAMAN SMK.BUKIT JAWA - KELANTAN
LAMAN SEJARAH2U
LAMAN CIKGU SEJARAH
LAMAN SEJARAH SPM
LAMAN SKOR SEJARAH SPM
LAMAN CIKGU CGLIM


SILA KLIK !





PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2012
SOALAN SEJARAH
TINGKATAN 5
SKEMA KERTAS 2

PEPERIKSAAN PERCUBAAN SEJARAH
NEGERI-NEGERI DAN SKIMA JAWAPAN TAHUN 2011











SOALAN-SOALAN SEMUA NEGERI
SILA KLIK !